Begeleiding bij rij- of faalangst en stress

You are here: Home \ Specialisatie \ Begeleiding bij rij- of faalangst en stress

Een van de meest opvallende categorie├źn van kandidaten zijn de kandidaten met een vorm van stress, rij- en/of faalangst. Deze categorie wordt bijzonder onderschat tijdens de rijlessen. Kandidaten die last hebben van een hoge stress bij het autorijden presteren vaak tijdens de lessen goed, maar gaan onderuit wanneer zij het examen moeten doen. De juiste werkwijze en het geven van rust en vertrouwen is de sleutel tot succes. Vaak zakken deze kandidaten door een gebrek aan zelfvertrouwen, en dit zelfvertrouwen wordt alleen maar teniet gedaan hoe vaker het examen met een onvoldoende resultaat wordt afgesloten.

Dan hebben we nog kandidaten met een rij- of faalangst; deze kandidaten hebben vaak in een eerder stadium iets meegemaakt waardoor het autorijden een probleem kan worden. Ook hier geldt net als bij stress dat de kandidaten rust en zelfvertrouwen nodig hebben om te kunnen slagen voor hun examen. Samen met je instructeur ga je kijken welke vlakken van het autorijden je moeilijk of spannend vindt en deze gaan jullie samen oefenen om deze spanning zo laag mogelijk of zelfs helemaal weg te werken.

Maatwerk kost altijd tijd! Het is moeilijk of soms zelfs niet te bepalen hoeveel lessen er precies nodig zijn om examen te kunnen doen. Wij vinden het belangrijk dit in overeenstemming met de kandidaat en eventuele ouders/verzorgers te doen. Wij zullen dan ook aan beide partijen verslag uitbrengen middels ons planningssysteem.