Specialisatie

You are here: Home \ Specialisatie

Onze specialisaties

Bij Jouw Verkeersschool specialiseren wij ons in bepaalde takken van ons vak om jouw als kandidaat beter van dienst te kunnen zijn. Zo bieden wij onder andere gecertificeerde opleidingen Rijopleiding in Stappen en voor kandidaten met autisme en ADHD als ook speciale cursussen voor collega rij-instructeurs. Stage lopen bij Jouw Verkeersschool? Ook geen probleem! Kijk hier verder voor meer informatie.

Begeleiding bij autisme en ADHD

De werkwijze bij kandidaten met autisme en ADHD verschilt van onze reguliere werkwijze. Dit heeft te maken met de mate van structuur die belangrijk is voor kandidaten met deze diagnose. Daarnaast zijn er ook veel kandidaten die geen diagnose hebben met autisme en/of ADHD alleen ook voor deze kandidaten is een lichte vorm aanwezig, waarbij deze werkwijze goed toe te passen is.

In de praktijk moeten veel kandidaten met een diagnose van een arts allereerst een rijtest komen doen bij het CBR. Hierin wordt besloten of de kandidaat met schakel of automaat kan komen rijden; en in hoeverre de kandidaat beschikt over de tools die nodig zijn om veilig aan het verkeer deel te nemen.

Tijdens een intakeles leggen we je graag verder uit wat deze werkwijze inhoudt en op welke manier wij dit tot een geslaagd resultaat gaan brengen. Neem in dat geval even contact met ons op.

Jouw Verkeersschool is aangesloten bij rijles-en-autisme.nl en heeft hiervoor alle certificaten behaald.

Begeleiding bij rij- of faalangst en stress

Een van de meest opvallende categorieën van kandidaten zijn de kandidaten met een vorm van stress, rij- en/of faalangst. Deze categorie wordt bijzonder onderschat tijdens de rijlessen. Kandidaten die last hebben van een hoge stress bij het autorijden presteren vaak tijdens de lessen goed, maar gaan onderuit wanneer zij het examen moeten doen. De juiste werkwijze en het geven van rust en vertrouwen is de sleutel tot succes. Vaak zakken deze kandidaten door een gebrek aan zelfvertrouwen, en dit zelfvertrouwen wordt alleen maar teniet gedaan hoe vaker het examen met een onvoldoende resultaat wordt afgesloten.

Dan hebben we nog kandidaten met een rij- of faalangst; deze kandidaten hebben vaak in een eerder stadium iets meegemaakt waardoor het autorijden een probleem kan worden. Ook hier geldt net als bij stress dat de kandidaten rust en zelfvertrouwen nodig hebben om te kunnen slagen voor hun examen. Samen met je instructeur ga je kijken welke vlakken van het autorijden je moeilijk of spannend vindt en deze gaan jullie samen oefenen om deze spanning zo laag mogelijk of zelfs helemaal weg te werken.

Maatwerk kost altijd tijd! Het is moeilijk of soms zelfs niet te bepalen hoeveel lessen er precies nodig zijn om examen te kunnen doen. Wij vinden het belangrijk dit in overeenstemming met de kandidaat en eventuele ouders/verzorgers te doen. Wij zullen dan ook aan beide partijen verslag uitbrengen middels ons planningssysteem.

Rijopleiding in stappen (RIS)

Bij de rijopleiding in stappen staat de leerling voorop. Aan hand van verschillende scripts worden de aan te leren onderwerpen geautomatiseerd. Een bijzondere methode waarin zelfstandigheid en veiligheid bovenaan de lijst staan. Zo leer je iedere les een specifiek script aan en worden door de lessen heen de voorgaande scripts op een hoger niveau gebracht. In het boek van de RIS vindt je al verschillende huiswerkopdrachten om je voor te kunnen bereiden op de volgende les. Zo kom je nooit voor verassingen te staan. De lesmethodiek is ontwikkeld door het CBR, dus ook het CBR staat voor het gebruik van de RIS als lesmethode.

Na afloop van iedere module volgt een toets. De eerste toets wordt afgenomen door je eigen rij-instructeur. Bij de tweede deeltoets wordt deze afgenomen door een van onze collega’s de derde en vierde deeltoets worden afgenomen door het CBR. Waarbij de derde deeltoets de (tussentijdse toets) wordt genoemd en de vierde deeltoets het praktijkexamen.

Nieuwsgierig naar de RIS? Vraag ernaar tijdens je intakeles, of neem vrijblijvend contact met ons op.

Stage IBKI voor collega rij-instructeur/rij-instructrice

Daarnaast bieden wij een stageplek voor instructeurs die het vak willen leren. Je komt bij een rijschool met jarenlange ervaring, bij instructeurs die de bevoegdheden hebben behaald om je van stagiair tot instructeur te begeleiden. Wij zijn van mening dat net als in het rijlessen zelf dat de basis de start is voor een goede instructeur.

Je kan bij ons verwachten dat er tijd in de stage wordt gestoken. De minimale eis van het IBKI vinden wij zwaar onvoldoende om instructeur te kunnen worden. Wees je ervan bewust dat kandidaten straks voor de volle 100% vertrouwen op jouw kennis en inzicht. Ook dit is vakwerk wat niet in 40 uren kan worden afgeraffeld.

Maatwerk kost tijd en kwaliteit kost inspanning!

Bij ons ben je aan het juiste adres voor een gedegen stage adres voor de auto, motor of voor de aanhangwagen trainingen.

Graag je eigen rijschool starten?

Nadat je bent geslaagd voor je instructiepapieren kunnen wij je misschien verder helpen. Zo bieden wij een transparante franchise formule waarin je onderdeel wordt van een snel groeiende onderneming. Je bent bij ons geen nummer. Onze instructeurs zijn een onderdeel van JOUW Verkeersschool; Jouw inspraak doet er dus toe.

Op zoek naar een rijschool die gespecialiseerd is in de rijopleiding in stappen? Of die gespecialiseerd is in het begeleiden van kandidaten met rij- of faalangst? Of zoek je iemand die je kan verder helpen met de IBKI stage? Wij zijn de verkeersschool bij jouw in de buurt! Je vindt ons nu al in Friesland, o.a. in Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Boelenslaan, Surhuisterveen, Harkema, Drogeham, Twijzel en sinds kort ook in Akkrum, Warten en Wergea.