Categorie B – personenauto

You are here: Home \ Opleidingen \ Categorie B – personenauto

Jouw rijbewijs voor de personenauto

Haal je autorijbewijs bij Jouw Verkeersschool. Na het behalen van je theorie ben je zeker van een tussentijdse toets en een examendatum. We starten zodra je de theorie op zak hebt zodat je zo snel mogelijk het rijbewijs kan behalen. Lees hier ook onze tips en veelgemaakt fouten bij het examen!!

Een gedegen opleiding voor de toekomst met een hoog slagingspercentage!

Hoe ziet jouw rijopleiding personenauto eruit?

Haal je theorie

Voordat we echt van start kunnen met je opleiding is het heel belangrijk dat je het theorie examen haalt. Na het halen van je theorie kun je namelijk pas een tussentijdse toets en examen komen doen bij het CBR. Volg eventueel hiervoor onze theoriecursus

Tussentijdse toets

Na het halen van je theorie kunnen we de tussentijdse toets en het examen aanvragen. Je krijgt deze datums direct van ons na het behalen van je theorie. We gaan nu van start, je leert de basis van het autorijden, het schakelen, het kijken en de inzichtelijke kennis die nodig is in het verkeer. Daarnaast leer je van ons de bijzondere verrichtingen voor je tussentijdse toets.

Dan het examen! (lees hier de tips voor het examen)

Als einddoel van de opleiding volgt dan je examen. Je doet examen bij het CBR en laat zien wat je geleerd hebt tijdens je lessen. Probeer rustig te blijven en te laten zien wat je geleerd is. Na ongeveer 30 minuten kom je terug bij het CBR en krijg je daar direct de uitslag.

Geslaagd?!

Je kan nu je rijbewijs aanvragen bij de gemeente! Ga pas rijden wanneer je het rijbewijs in handen hebt. Niet geslaagd? Dan krijg je van de examinator een paar tips om de volgende keer wel te slagen!

Het theorie examen (filmpje van het CBR)

Het praktijkexamen (filmpje van het CBR)

Tarieven opleiding personenauto van Jouw Verkeersschool

Het autorijbewijs voor de personenauto categorie B haal je natuurlijk bij Jouw Verkeersschool – De verkeersschool bij jouw in de buurt! Je vindt ons nu al in Friesland, o.a. in Leeuwarden, Franeker, Heerenveen en Sneek. En ook al in de dorpen rondom zoals; Harkema, Surhuisterveen, Jistrum, Drogeham, Twijzel, Hardegarijp, Boelenslaan, Gytsjerk, Tytsjerk, Warten, Warga, Goutum, Scharnegoutum, Grou, en Akkrum.