Categorie A – motorfiets

You are here: Home \ Opleidingen \ Categorie A – motorfiets

Jouw rijbewijs voor de motorfiets cat. A2 en A

Het rijbewijs voor de motorfiets behaal je na het doen van een theorie examen en twee praktijkexamens. Kom gerust een keer kijken en ervaar hoe het motorrijden is. Een intakeles is gratis bij afname van een pakket.

Een vertrouwde en gedegen opleiding met een hoog slagingspercentage!

Hoe ziet jouw rijopleiding motorfiets eruit?

Haal je theorie

Na het behalen van je theorie certificaat kunnen we examen gaan doen. Je mag zonder theorie al starten met het examen AVB (voertuigbeheersing), mits je een autorijbewijs hebt. Voor de AVD (verkeersdeelname) heb je de theorie nodig! Behaal deze dus zo snel mogelijk.

AVB examen (voertuigbeheersing)

Tijdens dit examen moet je pylonnen rijden. Je krijgt bij het examen 7 oefeningen van de 12 die je hebt geleerd. Daarbij moet je laten zien dat je de motor in alle omstandigheden onder controle hebt. Om te kunnen slagen moeten 5 van de 7 oefeningen voldoende zijn. Kanttekening is wel, deze 2 fouten mogen niet in hetzelfde cluster zitten.

Dan het AVD (verkeersdeelname) examen

Na het halen van je theorie en AVB examen kun je de weg op. Tijdens deze rit moet je laten zien dat je zelfstandig vlot en veilig in het verkeer kan zijn en daarbij de voor- en vooral de nadelen van de motorfiets goed kent.

Geslaagd voor je examen?

Nadat je bent geslaagd kun je naar het gemeentehuis om je rijbewijs aan te vragen. Ga pas motor rijden als je het rijbewijs in handen hebt! We wensen je heel veel veilige kilometers toe! Niet geslaagd? Dan krijg je van de examinator tips om de volgende keer wel te slagen.

Filmpjes over het AVB examen

Snelle slalom

Langzame slalom

Halve draai

Denkbeeldige acht

Hoe gaat het AVD examen?

Tarieven motor opleiding van Jouw Verkeersschool

Het motor rijbewijs categorie A en A2 haal je natuurlijk bij Jouw Verkeersschool – De verkeersschool bij jouw in de buurt! Je vindt ons nu al in Friesland, o.a. in Leeuwarden, Franeker, Heerenveen en Sneek. En ook al in de dorpen rondom zoals; Harkema, Surhuisterveen, Jistrum, Drogeham, Twijzel, Hardegarijp, Boelenslaan, Gytsjerk, Tytsjerk, Warten, Warga, Goutum, Scharnegoutum, Grou, en Akkrum.