Machtiging en gezondheidsverklaring

You are here: Home \ Contact \ Machtiging en gezondheidsverklaring

Waarom een machtiging en gezondheidsverklaring?

Te beginnen met de machtiging; de machtiging is nodig om een examen op jouw naam te mogen reserveren. Zo voorkom je dat een willekeurige rijschool een examen voor je reserveert zonder dat je daar toestemming voor geeft.

Ten tweede, de gezondheidsverklaring; deze verklaring werd voorheen door de rijschool ingevuld. In verband met de privacy is besloten om deze verklaring inclusief de kosten naar de leerling te schuiven. Deze verklaring is nodig om aan te geven dat je geestelijk en lichamelijk gezond bent om examen te doen en een rijbewijs te hebben.

1. Machtig je rijschool

Om je rijschool te machtigen moet je inloggen met DigiD bij het CBR. Na het inloggen staat er een optie ‘MACHTIG JE RIJSCHOOL’. Klik op deze tekst en vul de volgende gegevens in;

Rijschoolnummer: 8836X4
Naam rijschool: Jouw Verkeersschool

Na het invullen van de machtiging krijgt de rijschool automatisch een e-mail van het CBR. Nadat je gezondheidsverklaring ook is goedgekeurd (zie hieronder) kunnen we het examen op jouw naam aanvragen.

2. Vul de gezondheidsverklaring in

Na de machtiging kun je ook gelijk de gezondheidsverklaring invullen. Deze vindt je ook weer in MIJN CBR na het inloggen met je DigiD. Geef de gezondheidsverklaring af voor de categorie van het rijbewijs die je AL HEBT en voor de categorie die je WILT HALEN.

Wil je graag je BE rijbewijs halen? Geef dan ‘personenauto met aanhangwagen’ aan en vink ook de andere categorie├źn op je rijbewijs aan.

Je ontvangt van het CBR een e-mail met daarin het besluit van de verklaring. Als er meer gegevens nodig zijn, dan ontvang je een formulier met vragen voor een arts. Pas nadat deze verklaring is goedgekeurd kan de rijschool een examen voor je inplannen.

Benieuwd hoe nu verder?

Heb je nog geen rijschool gekozen of heb je nog vragen? Kijk dan even bij de opleidingen (klik hier) of neem contact met ons op (klik hier).

Je vindt Jouw Verkeersschool nu al in Friesland, o.a. in Leeuwarden, Franeker, Heerenveen en Sneek. En ook al in de dorpen rondom zoals; Harkema, Surhuisterveen, Jistrum, Drogeham, Twijzel, Hardegarijp, Boelenslaan, Gytsjerk, Tytsjerk, Warten, Warga, Goutum, Scharnegoutum, Grou, en Akkrum.